DIUMENGE DE RAMS


Benedicció de Rams als Jardins Bisbe Joan Carrera
Parròquia Sant Isidre Llaurador
El diumenge de Rams es commemora l'entrada de Crist a Jerusalem amb l'acte de benedicció dels rams, d'olivera o de llorer, les palmes i els palmons. En aquest diumenge, inici de la Setmana Santa, al Bisbe Joan sempre li havia agradat tenir una atenció especial al infants. Un diumenge en el que les palmes i els palmons, ben guarnides amb llaços i figuretes de sucre, omplen els carrers i les places. I ara la plaça on els fidels de la parròquia de Sant Isidre celebrem aquest acte porta el seu nom: "Jardins Bisbe Joan Carrera".

L’evangeli del Diumenge de Rams, ens mostra una entrada triomfal de Jesús a Jerusalem muntat en un pollí i aclamat per una multitud de gent humil i senzilla, alegre, que cridava “Beneït el qui ve en nom del Senyor”. La bona notícia és que atribueixen a Jesús -fill de l’Home- el nom de Déu, “el Senyor”.


Benedicció de Rams a Sant Antoni de Llefià, anys 60
Des de feia molts segles, tot el poble d’Israel esperava un rei messiànic que, segons les promeses, vindria en el nom del Senyor. I que entraria a Jerusalem, com un nou David, per alliberar el poble i implantar el regne de Déu. És normal d’imaginar-se, doncs, que esperaven una entrada gloriosa del Messies a Jerusalem, amb tots els atributs propis dels monarques més poderosos. Muntat en un bell cavall, rodejat de valents guerrers i de la gent més important i rica. Les autoritats i les forces vives d’Israel s’afegirien a la seva cort reial.

Ara nosaltres som cridats a contemplar en el seu conjunt el misteri pasqual i a participar en la passió per a salvar el món

El Senyor ve a nosaltres a través de la vida, de l’amor, de l’alegria i de la festa; però també a través de la senzillesa, de la feblesa i de l’aparent fracàs de la creu, de la mort.


Avui, ara i aquí, estem cridats a fer festa i a cantar “Beneït el qui ve en nom del Senyor”. Gaudim de la Vida, de l’existència. La tenim perquè Déu ens estima.



Benedicció a Sant Isidre Llaurador, anys 80



Benedicció de Rams als Jardins Bisbe Joan Carrera.
Parròquia Sant Isidre Llaurador. Any 2012

















La benedicció de Rams  té una llarga tradició a la Parròquia. En aquesta fotografia del 1966 hi veiem a en mn. Joan Bonet i Baltà, rector de la parròquia, acompanyat dels dos vicaris, mn. Francisco Fernández Muiños (en primer terme) i mn. Josep Breu i Goberna. 

Llavors es feia la benedicció de les palmes i palmons enllaçats i carregats de dolços, al pati del Casal dels Àngels, el col·legi parroquial i tots anàvem en processó fins al temple parroquial on es continuava l'acte amb el record de la Passió de Nostre Senyor.



Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra