DIR ADÉU A UN BON AMIC

Aquesta matinada i víctima d'una malaltia declarada fa poc temps, ens ha deixat el bon amic Joaquim Ferrer.

Hem tingut una intensa col·laboració des de que ens uní un mateix interès, el de treballar plegats per recordar la memòria de l'estimat Bisbe Joan.
La primera trobada va ser el mes de juny del 2013, en aquell moment en Joaquim i en Francesc Teruel, a qui també enviem una cordial abraçada ja que es troba delicat de salut., estaven en plena redacció del llibre "Joan Carrera. Un bisbe del poble"

Des del primer moment va recolzar els actes que anàvem organitzant des del Memorial, ell mateix hi participà activament com a la taula rodona celebrada a la parròquia de Sant Isidre en record al Bisbe Joan juntament amb mn. Jaume Aymar, en Jordi Pujol, Arcadi Oliveras i Ignasi Garcia Clavel. Volem destacar especialment la presentació delllibre biogràfic del Bisbe Joan al Palau de la Generalitat. Posteriorment també l'acompanyarem en la presentació del llibre a Sant Feliu, Terrassa i per últim a  L'Hospitalet de Llobregat.

El passat mes de desembre formà part del grup que inicià el pas per constituir el Memorial en una associació, amb una il·lusió i energia que res ens feia pensar en aquest fatal desenllaç.


El sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach finalitzava el pròleg del llibre d'en Joaquim Ferrer i Francesc Teruel acaba dient fent:
"Em plau agrair als autors d'aquest llibre el seu esforç per recollir una amplia documentació a fi d'explicar-nos amb el realisme de les dades i els fets la biografia del bisbe Joan Carrera. I demano a Déu que tots els que s'acostin a aquestes pàgines, tot seguint la trajectòria vital del biografiat, s'enriqueixin en la seva vocació humana i cristiana. Això és el que més plaurà al bisbe Joan  quan ho vegi des del cel".

Agraïm el seu interès de mostrar-nos el Bisbe Joan, com diu la introducció del llibre:
"explicar el coneixement i la valoració que feia de la societat en la quan visqué i expressà la fe cristiana; destacar l'esforç que va dur a terme per ser al costat dels que volen construir "una nova terra", i, finalment, revelar la notable intel·lectualitat que traspuaven tots els seus actes".


Des d'aquí ens unim a les pregàries de la família per la seva ànima i us demanem a tots que el tingueu present per demanar l'acolliment de Déu Nostre Senyor. 

Descansa en pau, estimat Joaquim

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra